Om Stillehavskaffe

Hvem er vi?

Vi er Signe og Morten, der er mor og far til Kaj og Irma. Vi er langt fra forretningsfolk, men en rejsende familie, der elsker Indonesien og KAFFE! Under Corona, var en af vor indonesiske venner i nød. Han plejede at drive et beskedent dykkercenter, men på grund af Corona, havde han ingen indkomst og sammen med sin indonesiske kæreste boede de på en øde ø. 

Af frygt for at lokalbefolkningen ville komme og stjæle deres dykkerudstyr, som er hele deres formue, blev de på øen for at passe på dykkercentret. Den eneste mad var de fisk de selv fangede. Derfor bad han om hjælp til at opstarte en forretning, og vi sagde “ja”. Efter en masse samples og smagsprøver, besluttede vi os for kaffen fra Mamasa-distriktet i det Vestlige Sulawesi. 

Det har i dag ført os på en længere end forventet kafferejse, som vi nyder hver en kop af! Da vi er passionerede omkring naturen, og har dykket meget rundt omkring i Indonesien, giver det utrolig god mening for os, at det gode, der kan komme ud af det her projekt, kan hjælpe disse pristine områder, som står overfor en verden i udvikling. 

Den sammensmeltning forsøger vi at gøre så blid som muligt, da det desværre oftest ender med at naturen må vige sin plads til fordel for civilisationen, overfiskning etc.

Hvorfor Indonesien?

Arabica kaffeplanten vokser bedst i bjergrige områder nær ækvator, mellem 1200 til 2000 meters højde, og trives i vulkansk jord. Alt sammen dét, der gør Indonesien til et af verdens mest ideelle steder at dyrke kaffe. Med sine over 17.000 øer, 120 aktive vulkaner, rigeligt nedbør, frugtbar jord og ideelle temperaturer, præsenterer verdens største ø-rige det perfekte miljø til at dyrke kaffe. Da størstedelen af kaffeplantagerne administreres af småbønder og små kooperativer med manuelle praksisser, er produktionsniveauet det halve af Brasiliens. Det ser vi dog som en kæmpe “force”, da vi kan finde bønner af høj kvalitet, dyrket uden sprøjtemidler, håndplukket og med stor variation fra egn til egn (single origin). 

Hvad er "specialty coffee"?

Udtrykket “Speciality coffee” bruges til at henvise til kaffe, der er klassificeret med 80 point eller derover på en 100 point skala af en certificeret kaffesmager. Specialkaffe er kaffe på dets højeste potentiale og er anderledes end anden kaffe, fordi specialkaffe er blevet dyrket i den perfekte højde, på det rigtige tidspunkt af året, i den bedste jord og derefter plukket på det helt rigtige tidspunkt. Alt dette udmønter sig i noget af det mest spændende og velsmagende kaffe i verden. Vores Mamasa kaffe er landet med en solid total score på 87,92 – hvilket betyder excellent. Men hvad siger dine smagsløg til den?

90-100 Outstanding Specialty Coffee  
85-89.99 Excellent Specialty Coffee  
80-84.99 Very Good Specialty Coffee  
>80.0 Below Specialty Quality Not Specialty Coffee
Indkøbskurv